Coaching

Mijn werkwijze & werkgebieden

Mijn werkwijze

Het leren en ontwikkelen langs de weg van tweegesprekken, dat is coaching. In deze gesprekken begeleid ik jou om in een vertrouwde en veilige sfeer jouw leer- en ontwikkelproces mogelijk te maken. Het leerproces is gericht op jouw persoonlijke en/of professionele ontwikkeling. De hulpvraag kan variëren in de volgende thema’s:  

Balans tussen ratio en emotie, Communicatievaardigheden, Competenties inzetten en/of ontwikkelen, Conflicthantering, Cultuuromslag, Energie en veerkracht, Innerlijke groei en zingeving, Keuzes maken, (Persoonlijk) Leiderschap, Loopbaan, Piekeren, Perfectionisme, Pessimisme, Rouw en verlies, Samenwerken, Veranderingen.

De klassieke coachingstechnieken (RET, Voice Dialogue, Kernkwadrant etc.) die ik hanteer zijn afhankelijk van de situatie en de persoon. Samen met jou stem ik af wat het beste bij jou past en wat goed voelt. Wanneer nodig combineer ik deze technieken met mijn opgedane managementvaardigheden en de bijbehorende managementtheorieën. Tevens ben ik officieel DISC gecertificeerd en kan indien gewenst ook een DISC analyse opstellen. De DISC analyse is een gedragsprofilering methode waarmee jij jezelf en anderen nog beter leert begrijpen en hoe je het gedrag van anderen kunt herkennen om hierop in te spelen. Dit om de communicatie en samenwerking te versterken. 

Daarnaast pas ik ook systemisch coachen toe. Systemisch coachen richt zich met name op de omgeving en het gezin van herkomst van de coachee. De coachee wordt niet alleen als een individu gezien, maar juist als iemand die onderdeel uitmaakt van verschillende systemen. Op deze wijze kan je naar problemen kijken in relatie tot de systemen waar je een deel van uitmaakt.

Tot slot vaar ik ook op een stukje (eigen) levensfilosofie en intuïtie. 

Mijn werkgebieden

Begeleiding voor persoonlijke ontwikkeling, zingeving, levensvragen en lastige keuzes.​
Begeleiding aan professionals bij o.a. persoonlijke leiderschapsontwikkeling, effectiever samenwerken, conflicthantering en communicatieve vaardigheden.​

“Geen enkele ervaring is voor niets”

– Mark Nepo –