Neela Alam

Personal & Professional coach

Neela Alam

Mijn persoonlijke missie is “serving a higher purpose by guiding others to practice patience & gratitude”. Ik ervaar het als mijn roeping om met de verkregen inzichten door mijn eigen uitdagingen anderen tot steun te zijn. Uit liefde voor mijn medemens en met passie om hen te laten sterken, begeleid ik ze graag om hun uitdaging met geduldige volharding te doorstaan en deze als een levensles dankbaar te omarmen omwille van persoonlijke groei.

Mijn kracht ligt in “verdriet” (uitdaging) te transformeren in “vreugde” (persoonlijke groei). In vrijwel elke situatie ben ik in staat om het positieve ervan in te zien zonder de feitelijke situatie te bagatelliseren. Daarmee kan ik je laten zien dat elke uitdaging wel een uitkomst biedt mits je daarvoor openstaat en je groeien wilt. Mijn kracht ligt ook in mijn vermogen om jou op een subtiele doch heldere wijze een spiegel voor te houden, waarbij je in je waarde wordt gelaten en je je tegelijkertijd aangemoedigd voelt om met de verkregen inzichten aan de slag te gaan. 

“No mud, no lotus”

-Thich Nhat Hanh​-

Mijn persoonlijke achtergrond

In Bangladesh is mij het leven geschonken door mijn moeder die mij van kleins af aan geleerd heeft om altijd je hart te volgen en onafhankelijk te zijn. Mijn vader bracht balans door mij eraan te herinneren dat ik de ratio niet moest vergeten en moedigde mij aan om te doen wat ik echt zelf wilde. In mijn tienerjaren zijn we naar Nederland toe verhuisd omwille van mijn vaders werk. Daarvoor moesten we ook veel reizen, maar nu voor het eerst naar Europa en voor een langere periode. Dat is mijn vroegste herinnering van tweestrijd en disbalans, in beide landen voelde ik mij zowel thuis als ontheemd. De culturele verschillen waren zo groot en ik heb me zo vaak verdwaald gevoeld. Dat was niet alleen een moeilijke, maar ook een leerzame periode. Tijdens mijn studie heb ik nog overwogen om terug te gaan, maar besefte dat terugkeer geen oplossing was voor mijn heimwee. Ik zal voor altijd een mens zijn tussen twee werelden, eigenlijk is dat juist een verrijking in mijn leven.

In Den Haag heb ik zelf het leven mogen schenken aan twee dochters die ik een aantal van dezelfde levenslessen meegeef die ik ooit van mijn ouders heb gekregen. Ondanks dat mijn ouders niet meer in leven zijn, leven zij op deze wijze toch voort.  De kinderen voed ik alleen op na een onoverkomelijke echtscheiding en dat heeft mij verder gevormd. Tegenslagen op werk en in gezondheid zijn mij ook niet bespaard en zo ook vele andere tegenslagen, zoals bij zovelen. We hebben immers allemaal onze eigen bagage. Ik heb getracht om uit elke tegenslag een les te leren en dat heeft mij gevormd tot de persoon die ik vandaag de dag ben. Hierdoor kan ik met compassie naar anderen en naar mijzelf kijken als een persoon die “perfectly imperfect” is.

Mijn professionele achtergrond

Na mijn Bedrijfskunde studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als specialisatie HRM & Management van Verandering heb ik diverse trainingen en opleidingen gedaan. De gevolgde Coachingsopleiding en Systemisch Coachen zijn geaccrediteerd volgens de meest recente richtlijnen van NOBCO waar ik ook bij aangesloten ben. Tevens ben ik DISC gecertificeerd. 

Ik heb ruime werkervaring als MT lid & leidinggevende waarvan overwegend als HR eindverantwoordelijke in verschillende soorten en grootte organisaties. Tevens heb ik bijna 4 jaar de rol van  vertrouwenspersoon vervuld en inmiddels ruim 7 jaar de rol van interne coach. Door deze ervaring ben ik zeer geïntrigeerd in de complexe verander- en rouwprocessen binnen een organisatie en hoe je deze kunt omwenden tot constructieve veranderingen die zowel voor het individu als voor de organisatie goed is.

Neem ook eens een kijkje op mijn Linkedin: 

Referenties

“The deeper that sorrow carves into your being, the more joy you can contain”

– Kahlil Gibran –